La Walther P-38

La Walther P-38 va ser una pistola semi-automàtica alemanya. La longitud de l’arma era de 213 mil·límetres (el canó 127 mil·límetres), pesava un quilogram i el carregador admetia vuit cartutxos del 9 x 19 mil·límetres parabellum, i la velocitat del projectil en boc de foc era de 315 metres per segon. A començament de 1930, la Carl Walther Waffenffabrik va desenvolupar dos tipus de pistoles militars, el model AP Armee Pistole i la HP Heeres Pistole. La AP no tenia martell i la HP disposava de martell exterior. El model HP amb martell extern va ser elegida per les autoritats militars.  La P-38 era més fàcil de fabricar que la seva antecessora, la Luger- P-08, i el 1943 pràcticament ja l’havia substituït. El tipus de cartutx utilitzat feia necessari la utilització d’una recambra tancada. Quan es disparava un cartutx, el canó i la corredera retrocedien breument junts fins que els ressalts de bloqueig eren arrossegats fora de la corredera. Llavors s’aturava el canó, permetent que la corredera proseguís el seu recorregut fins endarrere per muntar el martell. A continuació, la corredera es desplaçava cap endavant sota la pressió del moll de recuperació, introduint un altre cartutx en la recambra. D’aquesta manera, per disparar la pistola carregada, només havia que aixecar la palanca del segur amb el pulgar a la posició de tret i apretar la cua del disparador.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply