La Bren

La Bren, acrònim de Brno i Enfield, va ser una sèrie de metralladores lleugeres utilitzades per la Gran Bretanya del 1930 al 1980. Durant la Segona Guerra Mundial va ser utilitzada molt pels soldats britànics, però també va ser utilitzada en la Guerra de Coreà i durant la resta de la segona meitat del segle XX, com en la Guerra de les Malvines i la Guerra del Golf. La Bren es tractava de la versió de disseny txecoslovaca desenvolupada per les exigències britàniques per una competició dels anys 1930 i, originalment, presentava un distintiu carregador corbat, un apagaflames cònic i un canó de canvi ràpid. En els anys 1950 es va recalibrar el seu canó per utilitzar el cartutx 7,62×51 de l’OTAN, el que significava que era necessari utilitzar carregadors rectes per la munició sense pestanya de 7,62 mil·límetres. Se l’hi va afegir un bípode, a més es podia muntar en un trípode i en vehicles.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply