Canadà

Durant la Segona Guerra Mundial:

Després de la invasió alemanya de Polònia, el Parlament de Canadà va donar suport a la decisió del govern de declarar la guerra a Alemanya el 10 de setembre de 1939, una setmana després que la Gran Bretanya i França. Amb la guerra declarada es va fer una crida als canadencs perquè s’allistessin al servei militar amb la promesa de que es faria dins de les fronteres canadenques.

La contribució de Canadà a l’esforç Aliat va tenir diverses facetes; la geografia del país i el seu potencial econòmic varen convertir el país en una gran base logística productora d’aliments i municions per la Gran Bretanya. A més, va ser el centre d’entrenament de 50.000 aviadors de tota la Commenwealth i va acollir a milers de nens per protegir-los dels bombardejos. El 1941, uns 300.000 canadencs es varen allistar a les forces armades i varen rebre preparació pel combat. Des de la primavera de 1940, les primeres unitats canadenques varen arribar a la Gran Bretanya per continuar el seu entrenament i, al llarg de 1941, alguns contingents varen ser enviats a les colònies britàniques de l’Extrem Orient com Hong-Kong i Singapur. Entre 1942 i 1943 varen lluitar en el nord de l’Àfrica i Itàlia, i el 1944 varen ser enviades a Normandia. En finalitzar la guerra es trobaven lluitant contra els alemanys a Holanda. A part, al voltant de 5.000 infermeres canadenques varen prestar els seus serveis als Aliats; 3.500 a l’Exèrcit, 1.000 a la força aèria i 500 a la Marina.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply