El Carinhall

El 1936 el ministre Hermann Göering es va fer construir un pavelló de caça enmig de Schorfheide, Brandenburg, al nord de Berlín, a l’actual Gorssdöllner See, a Wuckersee, que va anomenar Carinhall, en record de la seva primera esposa, Carin von Kantzow, morta el 1931 per una malaltia . En aquest senzill pavelló de caça hi havia sense cap tipus d’ordre obres d’art confiscades, trofeus de caça i retrats del monarca Frederic el Gran i de l’emperador Napoleó. Göering rebia allí als dirigents alemanys i estrangers. El Carinhall va ser ampliat i restaurat amb un cost de 15 milions de Reichsmarks pagats pels contribuents. A l’abril de 1945, sabent que s’acostava la derrota, Göering va fer destruir amb dinamita la casa. El 20 d’abril uns 420 camions carregats amb els tresors de Göering varen marxar direcció a Baviera. Del Carinhall han sobreviscut alguns búnquers, les garites de la guàrdia i la casa d’hostes, en la qual s’hi troba avui en dia un elegant hotel.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply