Eugenèsia

Els nazis varen aplicar a l’home una selecció d’espècia. El terme eugenèsia, d’origen grec, va ser substituït en el Tercer Reich pel de Erbpflege, cultiu d’herència. Aquesta selecció va dir una política d’esterilització, l’eutanàsia i la reproducció dels elements desitjats pels nazis. Però els alemanys no varen ser pioners en aquesta aplicació, de fet les corrents eugenèsiques no varen aconseguir obtenir ressò a Alemanya fins la Primera Guerra Mundial i a on es varen seguir amb més interès va ser en els àmbits universitaris. Els nazis es varen inspirar en alguns Estats dels Estats Units amb el tema de l’eugenèsia i la higiene racial dels anys 20 i 30. Califòrnia va dur a terme esterilitzacions forçoses aplicant més d’un terç de les 70.000 programades. El diner de les famílies Carnegie i Rockefeller va ajudar a finançar les investigacions per dur a terme tals programes. En el Mein Kampf, l’Adolf Hitler va elogia el lideratge nord-americà en el camp de l’eugenèsia. Anys més tard va informar als seus companys del NSDAP que havia estudiat amb gran interès les lleis de diversos Estats nord-americans respecte a la prevenció de la reproducció de persones de les quals no tindria cap valor o resultaria perjudicial per la reserva racial la seva reproducció.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply