Gau, districte

El Gau era la regió administrativa del Reich que corresponia aproximadament a les circumscripcions electorals del Reichstag. El terme Geaue significava en l’origen un conjunt de prats sense arbres, situades a prop d’un riu o un llac, com en el cas del Rheigau, el Sundgau, el Breisgau, el Allgäu. Més tard, al sentit geogràfic va tenir el sentit administratiu: les tribus germàniques es dividien en Gaue segons el lloc en el que habitaven. Els nazis varen utilitzar el terme Gau en aquest sentit i substituïa al de Freistaat o Land que en l’època de la República de Weimar designava als antics Estats federats. Als Gau alemanys se’ls va afegir amb les conquestes els Gau d’Àustria, de Danzig, del Sudets…. El 1941 ja eren 43. Al capdavant de cada Gau hi havia un gauleiter.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply