Gauleiter

El gauleiter era un cap de districte, el Gau, el dirigent de les unitats superiors d’administració del Partit, que unia en la seva persona al Partit i a l’Estat. Efectuava les funcions polítiques anàlogues a un ministre, governador o president de província, i les administratives, com la de poder reclutar a determinats ciutadans per certs serveis o treballs. Els gauleiters els nombrava i destituïa personalment Adolf Hitler, que els elegia entre els seus vells i fidels companys polítics, i només responien davant d’ell de les seves responsabilitats. Podien regnar sobre el seu territori amb total autonomia i la majoria d’ells vivien en un gran luxe.

Quan els nazis varen pujar al poder el 1933, existien 36 districtes, inclosos els territoris de Danzig i el Sarre. La direcció austríaca tenia 7 districtes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply