La Lliga de les Noies Alemanyes, la BDM

La Lliga de les Noies Alemanyes, la BDM, va ser un moviment femení de joventut hitleriana destinat a les noies de 14 a 18 anys. El moviment va ser fundat l’any 1930 com una branca de les Joventuts Hitlerianes. Les noies tenien que ser ciutadanes alemanyes, àries i lliures de malalties hereditàries. Les seves activitats se centraven en dos objectius: l’esport i l’educació a la llar per formar la dona alemanya ideal, a la vegada esposa, mare i educadora ideològica. Moltes vegades eren portades a granges per famílies nombroses perquè aprenguessin aquests valors. Fins que els nazis no varen arribar al poder aquesta Lliga no va tenir gaire importància però, posteriorment, va créixer ràpidament fins que l’ingrés es va tornar obligatori el 1936. Fins que no va ser obligatori, la majoria de les noies eren portades pels seus familiars. La BDM, al igual que altres organitzacions, reunia fons pel Winterhilfswerk des Deutschen Volkes (Socors Hivernal del Poble Alemany), que tenia el punt culminant el Dia de la Solidaritat Nacional.

Al final de la guerra moltes d’aquestes noies varen manifestar que l’organització BDM els despertava un autèntic entusiasme, ja que els permetia sentir-se útils i sentien que el seu país les necessitava. A més, les responsabilitats que algunes rebien els hi resultava motivant. Durant els últims mesos de la guerra, diverses BDM varen participar activament en la defensa del territori alemany que era envaït pels Aliats. Moltes d’elles varen sacrificar la seva vida en la Batalla de Berlín, tot i que no ho varen fer de forma conjunta i coordinada. Les més lleials al règim combatien de manera voluntària unint-se a les Joventuts Hitlerianes i a la Wehrmacht. Com altres membres de les forces alemanyes i part de la població, algunes de les BDM varen preferir suïcidar-se abans de rendir-se als invasors. Després de la guerra, les BDM varen ser dissoltes i des de llavors cap organització alemanya s’assemblava a la Lliga de les Noies Alemanyes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply