L’aeroport de Tempelhof

Dissenyat per l’arquitecte Ernst Sagebiel, l’aeroport de Tempelhof va ser un dels aeroports de Berlín i era el més gran d’Europa. Els nazis el varen remodelar amb unes dimensions gegantesques, construint una nova terminal amb més de 2.000 sales, oficines i habitacions, tot i que en la futura Germània es contemplava que quedés en desús amb els quatre aeroports que es volien construir fora la capital. L’aeròdrom també va ser dissenyat per albergar actes o espectacles amb una capacitat de 90.000 persones.

Cap al final de la Segona Guerra Mundial s’hi varen produir a l’aeròdrom, sota de la terminal de passatgers, els caces de les firmes Junkers i Focke-Wolf, que sortien directament a la pista un cop acabats. El Monument al Pont Aeri, inaugurat el 1951, recordava l’ajuda nord-americana arribada per aire durant el bloqueig soviètic a Berlín entre els anys 1948-1949. Quan els nord-americans es varen retirar de la capital, la Air Force va regalar a la ciutat el cap de l’estàtua, situada en l’anomenada Eagle Square, davant l’edifici d’entrada de l’aeroport. El 2008, el Senat de Berlín, en contra de la voluntat de molts berlinesos, va decidir tancar l’aeroport. Actualment aquest aeroport no està en funcionament i és un record de l’època nazi.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply