L’homosexualitat

A Alemanya:

La República de Weimar va ser tolerant amb l’homosexualitat i rarament recorria al paràgraf 175 de la norma imperial que condemnava la homosexualitat. A mesura que el Tercer Reich s’anava establint, la policia va tancar establiments especialitzats, dissolen associacions, prohibint publicacions com Die Freundschaft, l’Amistat, i varen fitxar els homosexuals. La Nit dels Ganivets Llargs del juny de 1934 va ser l’ocasió pels nazis per denunciar les pràctiques homosexuals de l’Ernst Röhm i el seu entorn, i varen fer de l’Adolf Hitler el defensor dels valors morals. Aquell mateix any, la Gestapo va crear una brigada especial antihomosexualitat. El 1935 es va revisar l’article 175, castigant tota relació homosexual duradora, encara que no hi hagués relació sexual, amb 10 anys de treballs forçats i inclús amb la reclusió per vida. Els nazis creien que era incompatible la homosexualitat amb la seva política familiar i varen senyalar aquesta orientació com un perill per la raça ària. L’homosexualitat era considerada perillosa per la comunitat nacional.

El 26 d’octubre de 1936, en Heinrich Himmler va crear dins de la policia de seguretat una Oficina Central per la lluita contra l’avortament i l’homosexualitat. Molts sacerdots i moltes monges varen quedar entredits gràcies a processos que varen ser muntatges dels nazis. Finalment, el 4 d’abril de 1938 la Gestapo va emetre una directiva ordenant que els homes convictes d’homosexualitat fossin tancats en camps de concentració. Un triangle rosa cosit a la seva roba distingia aquests reclusos, que estaven exposats a mesures vexatòries particulars. Alguns metges dels camps els varen decretar malalts i varen decidir cuidar-los mitjançant tractaments bàrbars. Humiliacions, reeducació mitjançant treballs forçats, esterilització, castració, explotació de tot tipus, inclosa la sexual, feien que la mortalitat dels homosexuals en els camps de concentració fos especialment elevada.

La persecució dels homosexuals no es va fer només als alemanys, sinó també als habitants dels països ocupats. Durant l’època nazi desenes de milers d’homosexuals varen ser arrestats, molts d’ells enviats a camps de concentració i al voltant de 20.000 varen morir per culpa d’aquesta política. L’homosexualitat femenina va ser sovint més tolerada. A vegades les lesbianes varen ser enviades als camps de concentració com asocials.

A la Gran Bretanya:

Durant l’època de la Segona Guerra Mundial i l’època anterior, els actes d’homosexualitat eren il·legals en el Regne Unit. La condemna més famosa per homosexualitat va ser la contra l’Alan Turing, que va acabar suïcidant-se el 7 de juny de 1954.  Fins al 24 de desembre de 2013 no va rebre l’indult de tot tipus de culpa.No comments yet. Be the first.

Leave a Reply