L’ocupació

Les diferents regions de l’Europa ocupada varen estar subjecte a diferents estatus ben definits. França va ser un cas apart pel seu imperi i la seva flota.

A Alemanya:

L’ocupació alemanya va significar la colonització i germanització a Polònia i la Unió Soviètica, el robatori de matèries primes, la confiscació industrial a l’est, la requisició de mà d’obra, la repressió i la política racial a totes parts.

El Reich es va annexionar Àustria, els Sudets, Polònia occidental (la Silèsia polonesa es va incorporar a la Silèsia alemanya, i alguns quilòmetres de terra polonesa varen ser absorbits per Prússia Oriental), els cantons d’Eupen i de Malmedy, i els dos terços septentrionals d’Eslovènia. De facto es va annexionar el gran ducat de Luxemburg, Alsàcia i una part de Lorena (administrativament lligada als Gau) i la part soviètica de Polònia (coneguda com a província de Bialystock). Es varen ocupar i administrar directament Holanda, Bèlgica, dues terceres parts de França, la part de Polònia rebatejada com a govern general, els Estats Bàltics, Bielorússia i Ucraïna. Es varen ocupar i administrar indirectament els Estats vassalls del protectorat de Bohèmia i Moldàvia, Eslovàquia, els règims de Sèrbia, Croàcia i Montenegro (els dos terços sota la tutela italiana), Dinamarca, Noruega i Grècia.

 

 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply