L’Ordensburgen, Castells de l’ordre

L’Ordensburgen eren una espècie d’universitats finançades per Front obrer a les que hi anaven els joves després del servei de treball i del servei militar. Allí formaven als futurs oficials de les Waffen-SS, als futurs alts caps militars i la futura aristocràcia del Reich. A Sonthofen hi havia un dels tres Ordensburgen que Robert Ley havia fundat.

El primer any, els joves cadets havien de familiaritzar-se amb la filosofia racial de la nova ordre da Vogelsang, a les muntanyes d’Eifel. El segon anys s’havia de formar el caràcter i es realitzava a Krössinsee, a Pomerània, i l’últim any a Sonthofen, que estava dedicat a temes administratius militars i la diplomàcia. Per aquest últim centre l’arquitecte Hermann Giesler va dissenyar un edifici amb forma de castell amb capacitat per 1.500 persones. Sobre uns terrenys de 750 metres, el Ordensburg estaria format per diverses seccions d’edificis. Fins el 1942 s’havien inve rtit 150 milions de marcs. L’escola es va mantenir funcionant fins el final de la Segona Guerra Mundial. El juliol de 1945 les tropes nord-americanes varen utilitzar l’edifici del castell de Sonthofen com escolta de la seva policia militar. Des de 1956 l’edifici servei a l’Exèrcit Federal d’Alemanya com a quarter general, el qual porta el nom del comandant general Fedor von Bock.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply