Servei Seehaus

El Servei Seehaus era un servei alemany que publicava diariament un botlletí de notícies. El seu nom prové del lloc de la seva seu, el edifici que un dia va ser un dels restaurants més populars dels suburbis de Berlín, el Seehaus ( Casa del Llac ), situat a la riba del Wansee, a meitat de cami entre Berlín i Postdam.

La majoria de persones que treballaven per aquest servei odiaven el règim nazi i varen fer tot el possible per sembrar el derrotisme a Alemanya. Tot i que el seu treball era purament tècnic i es limitava a reproduir les informacions radiades per les estacions emisores del món, els treballadors del servei reproduien els informes estrangers amb l’habilitat suficient per sembrar dubtes sobre les informacions que donaven el Ministeri de Propaganda de Joseph Goebbels. Si per exemple, Goebbels intentava amagar una derrota alemanya, els agents del Servei Seehaus extendien la notícia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply