Leibstandarte-SS Adolf Hitler, LAH, Guàrdia personal d’Adolf Hitler

La Leibstandarte-SS va ser creada el 17 de març de 1933 amb 120 homes. Aquesta unitat d’elit contava ja amb 700 homes a final d’any, amb 10.000 el 1940 i amb 21.000 el 1945. Hi havia una selecció estricte dels candidats segons criteris de sang, de talla i de lleialtat. Tots eren perfectes atletes i tiradors d’elit. La seva missió era protegir a Adolf Hitler. Va ser a Nuremberg, el setembre de 1933, en una de les primeres grans cerimònies del règim, el Reichsparteitag, quan Hitler va donar el seu nom. El LAH era un regiment d’infanteria motoritzat, amb una estructura diferent tant de la de l’Exèrcit de Yerra com la dels regiments de les SS. No va dependre de Heinrich Himmler, sinó només de Hitler.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply