Leibstandarte-SS Adolf Hitler, LAH, Guàrdia personal d’Adolf Hitler

La Leibstandarte-SS va ser creada el 17 de març de 1933 amb 120 homes de l’antiga guàrdia personal de l’Adolf Hitler a Munic amb Josef Dietrich com a màxim responsable i comandant. La seva missió era protegir a l’Adolf Hitler. La unitat es va establir en els quarters Alexander de Berlín, molt a prop de l’estació Friedrichstrasse. Va ser a Nuremberg, el setembre de 1933, en una de les primeres grans cerimònies del règim, el Reichsparteitag, quan Hitler va donar el seu nom. El LAH era un regiment d’infanteria motoritzat, amb una estructura diferent tant de la de l’Exèrcit de Terra com la dels regiments de les SS. No va dependre de Heinrich Himmler, sinó només d’en Hitler. Hi havia una selecció estricte dels candidats segons criteris de sang, de talla i de lleialtat. Tots eren perfectes atletes i tiradors d’elit, i la seva formació va venir a càrrec del regiment d’Infanteria número 9 de Potsdam.  

Aquesta unitat d’elit contava ja amb 700 homes a finals de 1933, amb 10.000 el 1940 i amb 21.000 el 1945. A la tardor de 1933 es va traslladar als quarters de l’antiga Acadèmia de Cadets Berlín Lichterfeld, de 1873, com Batalló Guàrdia Berlín, reforçat poc després amb tres companyies del campament d’instrucció Jüterbog. Al novembre varen jurar fidelitat eterna a Hitler. Durant la Nit dels Ganivets Llargs, el 30 de juny de 1934, dues companyies de la Leibstandarte es varen traslladar a Baviera amb l’ordre de detenir a Bad Wiesse als líders de les SA congregats allí. Un comando especial liderat per Dietrich va assassinar a sis líders de les SA en el patí de la presó de Munic-Standelheim, mentre que a Berlín altres membres de la Leibstandarte varen atacar a diversos opositors i els varen executar a l’esplanada dels seus propis quarters a Lichterfeld. A partir de llavors, la Leibstandarte es va convertir en la guàrdia representativa oficial del Tercer Reich. El 1940 va obtenir el caràcter de divisió. Després de combatre en l’ofensiva de les Ardenes el desembre de 1944, la unitat va ser destruïda a Àustria el 1945. 

Al seu antic quarter de Berlín si troba des de 1995 l’Arxiu Federal. En el portal de l’entrada hi havia dos soldats de les SS esculpits en pedra que encara hi són sobre les seves bases, però han sigut coberts de formigó.  

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply