El Neubaufahrzeug

El Neubaufahrzeug va ser un tanc pesat alemany construir en secret el 1933 per evitar conflictes amb el Tractat de Versalles i per això se li va donar un nom en clau. Originalment se li va posar el nom de Grosstractor. Per l’època, aquest blindat se’l considerava un tanc enorme per la seva forma, el seu blindatge i la quantitat d’armament que podia transportar. Es varen construir dos models, un a càrrec de la companyia Krupp i l’altre per la companyia Rheinmetall-Borsig. Els dos models muntaven les mateixes armes però de manera diferent. El de Borsig muntava un canó de 75 mil·límetres i a sobre d’aquest un de 37 mil·límetres, i en el del Krupp muntava d’igual manera un de 75 mil·límetres però es posava al costat el del 37 mil·límetres. Els dos tenien dues torretes secundàries de Panzer I ausf B, però un els muntava al davant i l’altre els muntava una en el davant i l’altre en la part de darrere. En lloc de ser utilitzat en la Segona Guerra Mundial, varen ser utilitzats per la propaganda per demostrar la superioritat alemanya en qüestió d’armament. Dels tres prototips que varen existir se sap que un d’ells va ser dinamitat pel seu propi regiment degut a que va quedar atrapat en el fang i no se’l podia treure d’allí. Els altres dos es varen perdre durant l’avanç alemany sobre Noruega.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply