L’Església del Reich

Adolf Hitler era contrari a la vigilància de les Esglésies cristianes sobre la moral. Una de les seves queixes contra els jueus era que estaven en l’origen del cristianisme, tesis que va desenvolupava el llibre de Dietrich Eckart El Bolxevisme de Moisès a Lenin. El juliol de 1933, Hitler va crear l’Església del Reich, Església oficial dirigida no pel responsable dels cristians alemanys, Joachim Hossenfelder, que li semblava massa fanàtic, sinó pel militar de Prússia Oriental, Ludwig Müller, bisbe del Reich a partir del 27 de setembre de 1933. Müller no va aconseguir reunir als protestants, i Hitler va col·locar al protestanisme sota l’autoritat del ministre de les Esglésies del Reich, el protestant Hans Kerrl, el juliol de 1935. Sembla ser que Hitler volia crear una Església oficial i trobar a un home d’Església capaç d’encapçalar les dos confessions, catòlica i protestant. El seu èxit només va ser parcial, per un costat amb la firma del condecorat, i per l’altra, amb la creació d’una Església Protestant.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply