El SportPalast o Berlinersportpalast, el Palau d’Esports.

El SportPalast o el Palau d’Esports era un estadi de Berlín construït el 1910 per Hermann Dernburg a la Potsdamer Strasse i tenia una capacitat per 25.000 persones. Era la rèplica berlinesa del Madison Square Garden de Nova York. Durant la República de Weimar els nazis i altres partits hi feien els seus mítings i concentracions. Amb els nazis al poder es va convertir en un dels llocs on el NSDAP, que el va proclamar com la llar del moviment, hi feia els seus grans mítings. Va ser en aquest estadi on el 18 de febrer de 1943 Joseph Goebbels hi va pronunciar el seu històric discurs de La Guerra Total. El Palau d’Esports va quedar greument danyat després dels bombardejos de 1944 i el 1973 va ser enderrocat. Actualment on hi havia l’estadi hi ha un bloc de vivendes.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply