La policia criminal, la Kripo

La Kripo, la policia criminal alemanya, s’encarregava de combatre als asocials. Com la Gestapo, protegia segons les lleis racials nazis als alemanys purs. No només perseguia als enemics del Volk, sinó que també actuava de forma preventiva per impedir els delictes. Gaudia d’independència judicial i tenia potestat per empresonar preventivament. El seu primer cap va ser l’Arthur Nebe. En Heinrich Himmler i en Reinhard Heydrich estaven tant orgullosos de la Kripo que varen convidar a la policia de tot el món a veure la seu de la Kripo a Berlín, considerada com el model modern de la policia alemanya.

La Kripo tenia 15 departaments especials especialitzats; la primera s’ocupava de l’homosexualitat i l’avortament, el segon de la droga, el tercer de les relacions extra-conjugals entre jueus i no jueus….. Afectada per la reforma de 1936 i col·locada sota l’autoritat d’en Heydrich, la Kripo es va mudar el 1937 a la seu central de la Policia Criminal del Reich.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply