El Kalinin K-12

El Kalinin K-12 va ser un avió soviètic construït pel mateix Konstantin Kalinin i va ser el germà petit del K-7, la fortalesa volant. Es va construir el 1934 amb un disseny semblant al del K-7 però modificat. L’avió tenia el propòsit de transportar civils, però les seves dimensions no ho permetien i per aquest fet se’l va assignar com un avió missatger per esparcir propaganda política o d’exploració en cas de que hi hagués una purga. Utilitzant una combinació de colors vermell, taronja i groc varen pintar plomes sobre l’aparell assimilant la mítica au Fènix. Anteriorment aquest aparell se li va posar el sobrenom d’Au de Foc. El 1936 va volar per primer cop, on va tenir èxit, i el model es va mostrar en públic i en departaments militars l’any 1937. El 1938 el projecte es va cancel·lar després de que e Konstantin fos arrestat i dut a la presó després de les purgues d’en Iosif Stalin, deixant d’aquesta manera abandonat el projecte.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply