El castell de Wewelsburg

El castell de Wewelsburg era l’únic castell emmurallat i elevat de Westfàlia, prop de Paderborn, i el seu nom provenia d’un antic propietari, el cavaller Wewl von Büren. El castell havia atorgat refugi ocasional al bisbe de Paderborn. El castell havia sigut destruït en temps dels huns per ser un castell saxó amb foses, però va ser reconstruït el segle XVII sota el nom de Wewelsburg.

Heinrich Himmler va sentir parlar de certa profecia que augurava que quan comencés la pròxima invasió a l’Est, només resistiria un castell de Westfàlia. El 27 de juny de 1934, Himmler es va apoderar del castell amb la idea de convertir-lo en una escola per als caps de les SS i perquè fos un centre d’inspiració per la nova Ordre. El 1937, Himmler va nombrar el Standartenführer Siegfried Taubert perquè administrés i cuidés el castell, i l’arquitecte de les SS Hermann Bartels va projectar una reconstrucció per l’edifici. Sobre el menjador, a l’ala sud de la fortalesa triangular, varen aixecar les habitacions privades del Reichsführer, agregant una gran sala per la seva col·lecció d’armes i una biblioteca amb una capacitat per 12.000 volums. En dos espais contigus varen construir-hi un saló d’actes i una audiència pel Tribunal Suprem de les SS. Aquella planta va contenir també unes estances reservades per l‘Adolf Hitler, que mai va aparèixer pel castell. Hi havia un rumor que corria pel poble que deia que Hitler havia de ser enterrat a Wewelsburg. Al final de la Segona Guerra Mundial, la reconstrucció del castell ja havia costat 13 milions de marcs.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply