Saxònia

Els saxons són un poble d’origen germànic, principalment originaris de la regió de Saxònia. Quan l’Imperi Romà es desfeia, els saxons varen aprofitar-ho per ocupar els territoris abandonats pels romans. El 407, les legions romanes varen abandonar per sempre més el territori de Saxònia. En aquestes circumstàncies, el poble saxó, juntament amb altres pobles germànics com els angles o els juts, varen ocupar el territori perdut pels romans i a partir de l’any 550 varen formar a les illes britàniques els regnes d’Essex, Sussex, Wessex i Middlesex, i més tard Northumbria i Mercia. Però en el segle XI un altre poble va irrompre a les illes britàniques trencant els regnes anglosaxons. Des de terres franceses varen arribar els normands. Quedant-se només a Saxònia, aquest territori es va convertir en un dels Estats més poderosos d’Alemanya al costat de Baviera, Prússia i Àustria.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply