La presó de Brandenburg-Görden

La presó de Brandenburg-Görden va sorgir el 1935 al sud-oest de Berlín, a l’actual Antoon-Saefkow-Alle 2, Brandenburg/Havel, i va ser en el seu moment el centre penitenciari més modern i segur d’Europa. En alguns moments hi va haver aquí fins a 4.800 presoners, entre ells Erich Honecker i Robert Havemann. Fins al 1945 varen ser afusellats 1.722 presoners condemnats a mort per raons polítiques. 652 varen morir a causa de malalties o mala alimentació. Després de la seva alliberació el 27 d’abril de 1945, les autoritats militars soviètiques la varen utilitzar per internar a criminals de guerra i a col·laboradors dels nazis. El 1949 l’administració de justícia de la RDA va assumir el penal i va tancar-hi en aquesta presó als dissidents. En els antics murs d’afusellament avui en dia hi ha un petit centre de documentació. La guillotina, l’original, forma part de la col·lecció del Museu Alemany d’Història.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply