Heinz Rühmann

Heinz Rühmann va néixer el 7 de març de 1902 a Essen. Actor de professió, era considerat un dels més estimats i millor pagats d’Alemanya. En començar la Segona Guerra Mundial va ingressar a la Luftwaffe per la seva afició a volar i perquè el règim l’interessava propagandísticament la seva afiliació, tot i que va quedar exonerat del servei actiu. D’aquesta manera va poder continuar rodant pel·lícules com Quaz, der Bruchpilot. Una altra pel·lícula seva, Die Feuerzangenbowle, de 1944, va ser prohibida per falta de respecte a les autoritats nazis. Gràcies a una visita personal a l’Adolf Hitler va aconseguir que es suspengués la prohibició de la seva comèdia. Rühmann es va quedar a Berlín fins els últims dies de la guerra, i quan les tropes soviètiques varen entrar a la ciutat va ser testimoni de com aquells homes violaven a la seva esposa, l’actriu Hertha Feiler, considerada segons les Lleis de Nuremberg parcialment jueva, diversos cops.

Després de la guerra va continuar la seva carrera artística. Heinz Rühmann va morir el 3 d’octubre de 1994 a Berg.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply