Ministeri d’Aviació

En construir-se la Luftwaffe, els nazis varen veure necessari la creació d’un gran Ministeri d’Aviació liderat per en Hermann Göering. Ubicat en el número 97 de la Wilhelmstrasse de Berlín, l’edifici va ser dissenyat per l’arquitecte Ernst Sagebiel i inaugurat el 1936 després de dos anys d’obres, sent en la seva època, amb 2.000 habitacions, l’edifici més gran de Berlín. Els passamans de les escales interiors varen ser confeccionats amb alumini de fusellatge i les làmpades del portal cap a la Leipzigerstrasse servien com a reflectors de la defensa antiaèria en cas de bombardeig. Des del seu petit saló de cerimònies, Göering dirigia la Luftwaffe.

Durant la Segona Guerra Mundial va ser tocat només en una ocasió per les bombes, mentre que tots els edificis de el voltant varen quedar destruïts. En temps de la RDA va ser seu de diversos ministeris. Més tard va ser restaurat pràcticament en el seu estat original i actualment es el Ministeri d’Hisenda.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply