La Delegació Regional d’Hisenda

Entre els anys 1938 i 1942 es va construir a la Sophienstrasse 6 de Munic, sota plànols de Franz Stadler, la seu de la Delegació Regional d’Hisenda. A l’estiu de 1945 s’hi varen traslladar allí autoritats militars nord-americanes que, poc després, hi varen inaugurar la Casa dels Estats Units, que tenia la funció en contribuir a la reeducació política dels alemanys. A partir de 1948 la Casa es va traslladar a l’antic Führerbau. De maig de 1947 a gener de 1949 l’edifici va albergar el Parlament Regional, el Landtag, de Baviera.

A l’actualitat encara es pot veure a la façana de l’edifici l’emblema de l’àguila, tot i que de forma desnazificada, després d’haver-se retirat la creu gamada. En el patí, sobre l’entrada de tres portes, hi ha una altra àguila, en aquesta ocasió representant l’escut de l’Estat Lliure de Baviera amb dos lleons bavaresos i un escut sota les seves ales.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply