La Fàbrica de Porcellana Allach, la PMA

La Fàbrica de Porcellana d’Allach, la PMA, estava ubicada des de 1936 a la Reinhard-von-Frank-Strasse número 8, al nord de Munic, i va ser un dels projectes secrets favorits de Heinrich Himmler. Busts d’Adolf Hitler i Hermann Göering, miniatures amb genets de les SS, canelobres i gossos salsitxa es produïen en aquesta fàbrica de porcellana, fundada el 1936 per Himmler amb l’ajuda de testaferros. Tota la producció es concentrava a Allach, però, arrel de la seva expansió, el 1937 una part de la producció es va traslladar als terrenys del camp de concentració de Dachau. Finalment, tota la producció de porcellana es va traslladar en aquest camp. Uns 60 presoners eren utilitzats com a mà d’obra. Himmler obsequiava als líders de les SS i a altres jerarques nazis amb productes de la PMA. Entre els articles de més demanda hi havia els d’animals de porcellana, com les miniatures de pastors alemanys.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply