Oficina Central de l’Inspector General d’Obres / Acadèmia de Belles Arts

L’edifici de l’Acadèmia de Belles Arts estava situat a la Pariser Platz de Berlín. Per ordres d’Adolf Hitler, l’edifici va ser ocupar el 1937 per l’arquitecte Albert Speer en la seva qualitat d’Inspector General d’Obres per la Capital del Reich. D’aquesta manera, Hitler podia arribar quan volgués al taller de Speer, creuant només els jardins ministerials. En els següents anys pràcticament visitava Speer a diari, a les nits sobretot, ja que projectaven junts una maqueta de la capital de 30 metres de llarg amb la idea de convertir-la en la futura Germània.

Durant la Segona Guerra Mundial l’edifici va ser greument bombardejat. Fins l’any 1950, l’edifici en ruïnes va albergar l’Acadèmia d’Arts de la RDA. L’any 2005 es va inaugurar la nova seu de l’Acadèmia de Belles Arts.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply