El Fi-156C Storch

El fi-156C Storch va ser un avió de transport i de reconeixement alemany dissenyat l’any 1937 per l’empresa Fieseler de la Luftwaffe. L’avió, que va ser molt apreciat pels pilots alemanys, era un dels millors de tota la Segona Guerra Mundial perquè tenia un fàcil maneig i una capacitat de fer enlairaments i aterratges curts. Només necessitava 60 metres per enlairar-se i 20 metres per aterrar. A causa de les excel·lents qualitats, el Fi-156C varen ser utilitzats en múltiples missions de la guerra. L’Erwin Rommel el va utilitzar durant la campanya del nord de l’Àfrica de 1941, també va ser utilitzat durant l’Operació Roure per rescatar en Benito Mussolini de la seva presó a l’hotel de muntanya Campo Imperatore en el Gran Sasso d’Itàlia en els Apenins el 12 de setembre de 1943, o en el vol de la famosa aviadora Hanna Reitsch sobre les ruïnes de Berlín per traslladar el general Robert Ritter von Greim davant de l’Adolf Hitler en els últims dies del Reich. Avui en dia és un dels avions més replicat pels col·leccionistes i els amants de l’aviació militar.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply