El Morane-Saulnier MS.406

El Morane-Saulnier MS.406 va ser un avió de caça francès fabricat per Morane-Saulnier a partir de 1938. Numèricament va ser el caça de França més important durant les etapes inicials de la Segona Guerra Mundial però era menys potent comparat amb els seus contemporanis, a més de que tenia un armament dèbil i mancava de blindatge complet. El MS.406 va complir les seves missions en les etapes inicials de la guerra, però quan la guerra es va reiniciar el 1940 els francesos varen perdre 387 caces MS.406 en combat o a terra i 183 pilots i va ser superat pel Messerschmidtt Bf 109E durant la Batalla de França. L’avió va tenir més èxit en mans de la Força Aèria Finlandesa i la Força Aèria Suïssa, que varen desenvolupar les seves pròpies versions localis.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply