La Reichszeugmeisterei del NSDAP.

Entre 1935 i 1938 es va construir un monumental edifici per la Recihszeugmeisterei del NSDAP a Munic, a l’actual Tegernseer Landstrasse 210. Amb una superfície de 110 x 85 metres i un espai construït de 130.000 metres cúbics, aquest complex de quatre pisos era un dels edificis amb esquelet d’acer més grans construïts durant el Tercer Reich. Al costat de l’edifici principal hi havia diverses instal·lacions de servei que albergaven els vehicles del NSDAP, així com el Reichsautozug Deutschland (tren automotor del Reich) i el Hilfszug Bayern (tren auxiliar Baviera), usats durant determinats actes de masses com els congressos anuals del NSDAP a Nuremberg.

En començar la Segona Guerra Mundial es va construir un garatge de 185 metres de llarg i capacitat per 40 camions, tallers de reparació i una gasolinera pròpia. En ella s’hi va afegir un búnquer antiaeri, dependències de serveis i magatzems, salons per classes, una biblioteca i un bloc de vivendes pels treballadors. Avui en dia encara es pot identificar, sobre el portal de l’entrada, la silueta d’una àguila imperial de pedra amb una esvàstica entre les seves urpes. En els dos costats de la Tegernseer Landstrasse, la carretera que porta al llac Tegernsee, s’han conservat sobre els portals d’alguns edificis relleus amb escenes militars, l’artesania i l’agricultura de l’època. Fins el 1992 el complex va ser utilitzat pel quarter McGraw de l’exèrcit nord-americà. Actualment és l’enclavament per diverses dependències de la policia.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply