L’empresa Krauss-Maffei

Des de 1927, l’empresa Krauss-Maffei, els tradicionals fabricants de locomotores, per llavors dues empreses independents, havien desenvolupat la producció de vehicles militars. El 1933 l’empresa Krauss-Maffei AG va fundar una nova fàbrica central a Munic-Allach, esperant rebre lucratius encàrrecs del nou govern. La companyia, diverses vegades distingida pel Front del Treball com empresa model, es va convertir en la indústria d’armament més gran de Munic. El març de 1935, paral·lelament a la introducció del servei militar obligatori, va arribar el primer gran encàrrec de la Wehrmacht, que consistia en la construcció de vehicles semi-eruga tot-terreny equipats amb motors Maybach. Fins el final de la Segona Guerra Mundial se’n produiran més de 6.000 unitats; les últimes 30 unitats les rebria l’exèrcit britànic a la tardor de 1945. També tenia gran importància estratègica la fabricació de locomotores, necessàries pel transport de tropes i avituallament. Per la seva part, la producció de tancs va començar el 1937, quan l’Oficina d’Armaments de l’Exèrcit va encarregar a Krauss-Maffei la fabricació del vehicle lleuger VK 601. A partir de 1940, l’empresa va agafar per la seva contribució a la producció bel·licista a diversos milers de treballadors forçats i presoners de guerra, que eren allotjats en quatre camps per presoners, un dels quals es trobava en els terrenys actuals de la fàbrica, al nord de la Krauss-Maffei-Strasse. Avui en dia l’empresa Krauss-Maffei Wegmann és líder europeu en la producció d’equips pesats de rodes i erugues.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply