La Charlottenburger Chaussee

La Charlottenburger Chaussee, l’actual avinguda Strasse des 17. Juni, era i és la gran avinguda de Berlín que penetrar el Tiergarten des de la Porta de Brandenburg fins la Columna de la Victòria.

Durant la reconstrucció de la ciutat dissenyada per Albert Speer, l’avinguda va passar a dir-se eix est-oest. El 20 d’abril de 1939 Adolf Hitler va demostrar el seu poder militar amb una desfilada de la Wehrmacht en aquesta avinguda que va durar quatre hores. Al final de la Segona Guerra Mundial, l’eix est-oest va ser cobert amb xarxes de camuflatge per dificultar l’orientació dels bombarders anglosaxons.

Les faroles de Speer:

La il·luminació de l’avinguda es plantejava com una feia complicada, ja que no es volia trencar la perspectiva amb faroles que penjaven sobre de l’avinguda. Speer va presentar un model a Hitler pel jardí de la Nova Cancelleria i que Hitler va aprovar per l’avinguda. Cap al final de la guerra es varen desmuntar totes les faroles situades entre l’estació del Tiergarten i la Porta de Brandenburg amb l’objectiu de crear una pista d’aterratge d’avions. De les 703 faroles originals només se’n han conservat la meitat.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply