L’ambaixada d’Itàlia

La construcció del Gran Pavelló va implicar la destrucció de diverses ambaixades situades en l’arc del riu Spree, al costat del Reichstag. Segons els plans urbanístics de l’arquitecte Albert Speer, aquestes havien de ser agrupades en un barri diplomàtic situat al costat del Tiergarten. El primer d’aquests edificis en complir el desig de l’arquitecte de l’Adolf Hitler va ser l’ambaixada italiana, inaugurada el 1941 per obra de l’arquitecte Friedrich Hetzeit i situada en la Tiergartenstrasse número 21a -23.

Les seves dimensions i la seva decoració havia de donar importància al Pacte d’Acer. Poc després de que fos inaugurada, l’ambaixada va quedar greument danyada pels bombardejos Aliats. Les seves ruïnes varen ser reconstruïdes en els anys 90. A diferència d’altres edificis administratius del Tercer Reich utilitzats actualment pel govern federal, els símbols feixistes que es troben en aquesta edificació estan protegits per la Llei de Monuments.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply