El AVRO 679 Manchester

El AVRO 679 Manchester va ser un bombarder pesat bimotor britànic de la Segona Guerra Mundial. Va servir en la RAF i la Reial Força Aèria Canadenca. Els seus motors tenien poca potència i eren pocs fiables. Va ser el precursor del quadrimotor Avro Lancaster, que es convertiria en un dels més famosos i estratègics bombarders britànics de la guerra. El seu primer vol va tenir lloc el 25 de febrer de 1939 i va ser retirat el 1942. Es varen construir un total de 202 unitats. L’aparell podia ser tripulat per set homes, tenia una longitud de 21,34 metres, una envergadura de 27,46 metres, d’altura feia 5,94 metres i tenia una velocitat màxima de 402 quilòmetres per hora. D’armament portava vuit metralladores Browning 0.303 de 7,7 mil·límetres i podia portar bombes fins a 4,695 quilograms.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply