El Heinkel He 177 Greif

El Heinkel He 177 Greif va ser l’únic bombarder operacional de llarg abast utilitzat per la Luftwaffe durant la Segona Guerra Mundial. Es va començar a utilitzar just abans de començar el conflicte com el primer bombarder pesat d’Alemanya dissenyat específicament per aquesta missió. També va ser l’encarregat des dels seus inicis per realitzar el precís bombarder en picat en el que Ju 87 havia sigut pioner durant la Guerra Civil espanyola. Aquesta exigència d’una capacitat de bombarder en picat en un avió tant gran va fer que tingués una resistència aerodinàmica bastant més petita que qualsevol altre bombarder pesat quadrimotor de l’època, fet que li va donar moltes deficiències. Els tripulants el varen anomenar Luftwaffenfeuerzeug (encenedor de la Luftwaffe) o taüt flamejant degut als greus problemes de motor que varen tenir les primeres versions. Posteriorment, quan aquests problemes varen ser rectificats el model va ser tot un èxit, però no va poder ser produït en massa per l’empitjorament de la situació alemanya a la guerra.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply