El camp de presoners de Westerbork

El camp de presoners de Westerbork estava situat a Holanda, a prop de la frontera amb Alemanya. Havia estat preparat per les autoritats holandeses a l’abril de 1939 en una zona aïllada i pantanosa per allotjar els refugiats que arribaven d’Alemanya. Hi vivien 700 persones en el moment de l’ocupació alemanya, el maig de 1940. Quan els nazis es varen fer amb el control d’Holanda varen convertir-lo en un camp de trànsit pel comissari del Reich, Arthur Seyss Inquart. En unes condicions indignes, hi romanien els resistents capturats i els jueus fins que eren encabits en els trens de mercaderies en direcció a l’est, als camps d’Auschwitz, Sobibor i Bergen-Belsen i al gueto de Theresienstadt. En aquest camp hi va estar-hi Anna Frank abans de ser enviada a Auschwitz. Fins a l’alliberament del país partiren uns 100 trens, i els dimarts eren els dies fatídics de formació dels combois.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply