Malàisia

La península de Malàisia, que des de Tailàndia penetra l’oceà Índic cap el sud; està situada entre les dues illes més grans de les Índies Orientals Holandeses, Sumatra a l’oest i Burneu a l’est.

Després del final de la Primera Guerra Mundial, els britànics varen construir una base naval a l’illa de Singapur, que es va convertir en el centre de la defensa de les seves posicions de l’Extrem Orient. Per protegir la base d’un atac des del mar es varen instal·lar grans bateries costeres.

El 1939, Malàisia proporcionava el 38% de la producció mundial de cautxú i el 58% de l’estany. Rica en recursos, era una part fonamental de l’Imperi britànic. Japó, pobre en minerals, de seguia va posar els ulls sobre Malàisia i la considerava bàsica pel futur imperi japonès, i estava disposava a adquirir-la per la força de les armes. Durant l’imponent creixement de les forces navals japoneses el 1941, els holandesos i els britànics es varen preocupar de que les seves principals possessions estiguessin en perill. Per la seva defensa, tant Malàisia com Singapur necessitaven més embarcacions, soldats i avions, però amb la guerra a Europa als britànics no els varen sobrar recursos.

 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply