El projecte Manhattan

El 2 d’agost de 1939, Albert Einstein va enviar una carta a Franklin Delano Roosevelt  per informant-lo sobre la possibilitat de que Alemanya construís en breu una arma mortífera aprofitant el procés de la fussió atòmica, i el va convidar a posar en marxa un programa d’investigació. A l’estiu de 1942, Estats Units va posar en marxa el projecte Manhattan dirigit per el general Leslie Groves i sota la supervisió del físic J. Robert Oppenheimer. El 2 de desembre de 1942, un grup d’investigadors dirigits per l’italià Enrico Fermi va experimentar la reacció nuclear en cadena. Mentrestant, a Los Álamos, Nou Mèxic, es va construir una ciutat laboratori que va albergar a 65.000 persones. En el més estricte secret, a començaments de 1943 es va començar a estudiar els detalls per la constucció de la bomba, que va estar a punt a principis de 1945. El primer exemplar experimental de plutoni es va fer esclatar en el desert del Álamo Gordo el 16 de juliol de 1945. Quan es va informar el president Harry S. Truman, que es trobava a la Conferència de Postdam, de que tot havia anat bé se li va enviar el missatge xifrat: Els nens han nascut bé.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply