Els Tigres Voladors

Els Tigres Voladors varen ser un grup de combat aeri mercenari nord-americà sota al comandament del coronel nord-americà Claire L. Chennault denominat AVG, American Volunteer Group. Varen ser la bèstia negra de l’aviació japonesa en els cels de Xina. El seu sobrenom prové dels diaris xinesos que en veure el primer combat contra la força imperial japonesa deien: Volaven com tigres, volaven com tigres voladors. Aquest grup va ser aprovat pel president Franklin Delano Roosevelt i pel govern nacionalista d’en Chiang Kai-Shek. Els Tigres Voladors portaven colors vius un dibuix en el morro d’enormes gargamelles d’un esqual, i tenien la seva base a la frontera de Birmània. Durant la Segona Guerra Mundial varen estar dividits en dos grups, un per la protecció de Rangun i l’altre de guarnició en la frontera xinesa. Durant el conflicte varen destruir prop de 400 avions enemics i, en canvi, ells només varen perdre quatre pilots. El juliol de 1942, l’esquadrilla va quedar incorporada a la Xina Air Task Force de l’aviació nord-americana.

La majoria dels pilots varen ser xinesos reclutats pel coronel Chennault i no eren molt disciplinats militarment. Els pilots cobraven un paga mensual de 600 dòlars i el comandant d’esquadra 750 dòlars, més una recompensa de 550 dòlars per cada avió enemic destruïts. Els pilots nord-americans interessats eren donats de baixa de l’Exèrcit i se’ls enviava a la Xina com a civils. Eren coneguts per els seus excèntrics vestits de vol i perquè portaven botes texanes i barrets de cowboy, només vestien amb uniforme per les celebracions formals i els funerals. Tot i això, respectaven certes normes; expulsaven a tot aquell que abusés de l’alcohol o les drogues, fingís que estava malalt, fos insubordinat o donés informació útil als japonesos. Altres faltes menors eren sancionades amb multes. Quan estaven a terra passaven a majoria de temps a les sales d’oci, dormint, caçant ànecs o jugant a pòquer amb el coronel Chennault, que sempre guanyava. També anaven a festes fins a la matinada.

 

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply