Kriegsmarine

Al principi de la Segona Guerra Mundial, la Marina era l’arma alemanya més dèbil. Alemanya només tenia tres cuirassats de butxaca i vuit creuers davant als 22 cuirassats i creuers de la marina francesa i britànica. L’armada de superfície estava dirigida per l’almirall Erich Raeder, mentre Karl Döenitz dirigia la flota submarina, els famosos U-boots. A mesura que la guerra avançava, Döenitz va anar desplaçant a Raeder. Els submarins varen enfonsar més de 1.000 embarcacions aliades el 1940, i 1.299 el 1941. Gràcies a aquests èxits Döenitz va substituir a Raeder. Poc després, gràcies a l’eficàcia dels radars i a que els britànics varen desxifrar els codis alemanys, es varen poder posar fi a aquests naufragis. Amb millors defenses, els combois Aliats varen continuar els seus moviments, mentre que els submarins alemanys tenien que vigilar amb els bombarders Aliats. A finals de maig de 1943, Alemanya havia perdut la guerra en el mar.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply