L’exèrcit francès

Després de l’agressió dels nazis a Polònia i de que els francesos declaressin juntament amb els britànics la guerra a Alemanya el setembre de 1939, el govern francès va decretar la mobilització de tots els ciutadans en edat de lluitar. De seguida l’exèrcit es va desplegar a la frontera alemanya per frenar els alemanys i es va reforçar la línia Maginot,  però amb l’ofensiva alemanya del maig de 1940 l’exèrcit francès va mostrar les seves debilitats i va caure el juny de 1940. Els francesos es varen rendir a les forces de l’Eix el juny de 1940 i varen formar el Govern de Vichy, un govern aliat als nazis. Tot i la rendició, el coronel Charles de Gaulle des de Londres, amb uns quants soldats que varen poder fugir a la Gran Bretanya, va promoure la Resistència francesa i un nou contingent de soldats, els de la França Lliure, que acabarien alliberant París a l’agost de 1944 amb l’ajuda dels Aliats. Les tropes franceses varen representar el paper principal en la campanya d’Alsàcia i varen ser les primeres en creuar al Rhin.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply