Royal Navy

La Royal Navy es l’armada marítima de la Gran Bretanya. Durant la segona guerra mundial, la Royal Navy es va veure obligada a fer front a una guerra en el mar amb una flota molt més gran que la que va utilitzar durant la primera guerra mundial. La Royal Navy tenia 10 cuirassats i tres creuers de navegació transatlàntica abans del 1918. Quan va començar la guerra, la Royal Navy tenia sis portaavions, cinc d’ells eren una adaptació de vells cuirassats, i els dos únics vaixells de guerra de nova construcció eren el Nelson i el Rodney. Fins el 1941 no varen entrar en servei els cuirassats de sèrie King George V i els portaavions Illustrious.

Poques hores després de la declaració de guerra a Alemanya, un submarí alemany va enfonsar el vaixell britànic, Athenia, amb 112 víctimes. El Athenia feia la ruta de Nova York. En els mesos següents es varen produir misteriosos enfonsaments: sis vaixells mercantils en el Tàmesis, i el cuirassat Nelson va ser greument malmès. Els submarins alemanys varen enfonsar els famosos vaixells de guerra com el Courageous i el Royal Oak. A finals de 1939 els britànics havien perdut 114 vaixells de guerra. No va ser finals de novembre de 1939 que la Royal Navy no va descobrir l’arma secreta dels alemanys que feia enfonsar els seus vaixells, la mina magnètica.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply