Germanització

Heinrich Himmler va presidir la germanització com a comissari del Reich pel reforç de la nació alemanya. Consistia en convèncer i utilitzar el número més gran possible d’individus en els països ocupats, respectant sempre les normes racials del règim perquè col·laboressin en la reconstrucció del Reich, i a partir de 1939 va construir tota una xarxa per treure el màxim profit econòmic de les regions occidentals annexades de Polònia, que contava amb 9,5 milions d’habitants. La germanització va expulsar dels pobles a poblacions senceres. Per cada alemany que s’instal·lava a la zona ocupada, s’expulsava a dos polonesos o a dos jueus. La població es classificava en diferents categories: persones d’origen alemany, persones aptes per la germanització i membres d’una raça minoritària. Els individus de la segona categoria rebien queviures i els seus homes s’allistaven a la Wehrmacht. Els nens podien criar-se en el marc de la Kinderaktion i eren adoptats per famílies alemanyes del Reich. Els individus de la tercera categoria eren deportats, els seus bens destruïts o entregats a alemanys repartits en els països bàltics, a Polònia oriental, ocupada pels soviètics i, més tard, a Romania.

Les directives per la germanització de les famílies poloneses anunciades el 1942 estipulava que no estava destinada a ampliar les files de la nació alemanya sinó a soscavar la classe dirigent de les ètnies estrangeres.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply