El Blackburn B-24 Skua

El Blackburn B-24 Skua va ser un avió de caça i bombarder en picat, monomotor i biplaça fabricat per la companyia britànica Blackburn Aircraft i utilitzat per la Marina Reial Britànica en els inicis de la Segona Guerra Mundial. El 26 de setembre de 1939, un Blackburn Skua va destruir a un hidrocanoa Dornier Do 18, sent el primer avió alemany destruït en el conflicte. L’aparell ràpidament va adquirir fama de matador d’alemanya i va ser temut en un primer moment pels pilots alemanys. El 10 d’abril de 1940, un grup de 16 Skuas dels 800º i 803º Esquadrons amb base a Hatston, Orcades, varen enfonsar al creuer lleuger Königsberg en el port de Bergen, Noruega. Varen participar en la Campanya de Noruega i formacions de Skuas varen combatre amb caces enemics molt superiors. Avions Skuas del 801º Esquadró varen cobrir l’evacuació de Dunkerque com avió de cobertura contra els atacs dels Ju-87 i els Me-109 durant el rescat de les forces britàniques en aquest port. Tot i el seu bagatge, el Blackburn Skua va tenir poc recorregut i va ser considerat mediocre, el seu dipòsit de combustible tant va fer que es convertís en una verdadera torxa si era tocat en el tanc de combustible, i la demanda d’unitats construïdes per la Blackburn Aircraft no varen arribar als objectius establerts per l’Almirallat. A part, els aparells varen ser superats àmpliament pels Messerschmitt Bf 109, fet que va comportar que no se’n fabriquessin més a partir de 1941, sent requipats els esquadrons amb Fairey Fulmar i Hawker Sea Hurricane. Al final del conflicte només quedava operatiu un Skua en el grup 776 que va operar fins al març de 1945. El Fairey Swordfish va ser un dels predecessors del Blackburn Skua juntament amb el millorat Supermarine Spitfire.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply