El canó Flak 88

El Fliegerabwehrkanone Flak 18 de 88 mil·límetres va ser un canó alemany construït a Suècia a través d’una col·laboració entre les firmes Krupp i Boffors. Aquesta arma va ser utilitzada per primer cop durant la Guerra Civil espanyola com a material enviat juntament amb la Legió Cóndor per demostrar la seva capacitat no només antiaèria sinó també per demostrar el seu gran poder destructor contra els búnquers i contra els T-26 que la Unió Soviètica va enviar a la República. El 1939, les fàbriques d’en Krupp a Essen varen començar a fabricar la majoria dels 88 fabricats en massa a les cadenes de producció. Durant la campanya de Polònia, algunes bateries anticarro varen rebre els canons del 88 com a arma. Els escassos carros polonesos que es varen topar amb aquestes unitats varen rebre els impactes d’aquesta arma. El Flak 88 també va ser utilitzat contra els francesos, els britànics i els soviètics.

Els italians varen rebre algunes unitats d’aquesta arma per utilitzar-la al nord de l’Àfrica. Ells la varen batejar com a canó antiaeri 88756 model 36. El 1944, els nord-americans varen capturar alguns d’aquests canons  i els varen utilitzar contra els alemanys.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply