Argentina

Tot i tractar-se d’un país neutral en els primers anys de la Segona Guerra Mundial, un grup d’aviador argentins es va allistar com a voluntaris dins les files de la RAF, donant lloc al 164º Esquadró de la RAF de voluntaris argentins, el qual va combatre en el nord de França i Bèlgica. Es varen presentar un total de 776 argentins voluntaris en les forces aèries de la Gran Bretanya i 4.000 argentins varen combatre com a soldats durant la guerra com a voluntaris dels Aliats.

Els alemanys a Argentina:

La emigració d’alemanys ètnics a Argentina va tenir lloc entre 1853 i 1950. A partir de 1870 es varen iniciar les emigracions en massa. Aquests eren originaris de Baviera, Prússia, Àustria, Saxònia, Hesse i Rússia, entre altres llocs. El primer alemany registrat a Argentina va ser un militar anomenat Ulrico Schmidt. Els argentins estaven contents amb els nouvinguts per la seva austeritat, sinceritat, honradesa i els seus costums laborals. Gent com August Krause, Miguel Stoessel, Andrés Fischer i Hugo Stroeder varen fundar els primers assentaments de colons. L’any 1877 varen arribar els primers alemanys russos que eren coneguts com els alemanys del Volga. Amb l’arribada d’aquests primers colons, l’agricultura i la ramaderia argentina varen millora i, d’aquesta manera, el desenvolupament agrícola va dur a la primera expansió significativa industrial.

Els alemanys que varen emigrar a Argentina des del 1914 fins al 1950 buscaven allunyar-se de la Primera Guerra Mundial, d’escapar de la crisi de la República de Weimar, del Tercer Reich o eren expulsats del NSDAP i alemanys que fugien del desastre de la Segona Guerra Mundial. En aquest últim grup hi havia criminals nazis de les SS com en Josef Mengele o l’Adolf Eichmann i ex-militars del NSDAP, així com militars deslligats del nazisme. Els alemanys varen contribuir en el camp científic, acadèmic, militar, artístic, polític, esportiu i gastronòmic, a part de que també varen influir en l’arquitectura argentina. Actualment a Argentina i a 4 milions d’argentins descendents d’alemanys.No comments yet. Be the first.

Leave a Reply