Gueto

L’origen dels guetos:

La primera vegada que es varen tancar els jueus en guetos es va produir a Itàlia en el segle XIV, durant l’època de les Pesta Negra, quan se’ls criminalitzava de tots els mals que vivia la població. Aquesta pràctica antisemita es va desenvolupar plenament durant el segle XV. El 1516, a Venècia, la paraula gueto designava el barri de la fosa, un recinte tancat i reservat als jueus de la ciutat com a lloc de residència obligatòria per als jueus.

Durant el Tercer Reich:

Durant el Tercer Reich, el gueto era el lloc de residència forçosa dels jueus i dels gitanos abans del seu enviament als camps per exterminar-los. El procés de reunió en els guetos jueus per part dels alemanys va començar a Polònia a final de novembre de 1939. En total en varen crear 399 a Polònia, 34 a Galítzia oriental i 16 a Lituània. Els guetos de Lódz i de Varsòvia varen ser els més grans de l’Europa ocupada.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply