Gueto

La primera vegada que es varen tancar els jueus en guetos es va produir a Itàlia en el segle XIV, durant l’època de les Pesta Negra quan se’ls criminalitzava de tots els mals que vivia la població, i aquesta pràctica antisemita es va desenvolupar plenament el segle XV. El 1516, a Venècia, la paraula gueto designava el barri de la fosa, recinte tancat i reservat als jueus de la ciutat com a lloc de residència obligatòria.

Durant el Tercer Reich, el gueto era el lloc de residència forçosa dels jueus i dels gitanos abans del seu enviament als camps per exterminar-los. El procés de reunió en els guetos jueus per part dels alemanys va començar a Polònia a final de novembre de 1939. Els guetos de Lodz i de Varsòvia varen ser els més grans de l’Europa ocupada.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply