La divisió Grossdeutschland

La divisió Grossdeutschland va ser una divisió d’elit de la Wehrmacht que es va formar l’any 1939 com un regiment. Va participar en la invasió de França del maig de 1940, on varen assassinar a un grup de soldats negres de l’Exèrcit colonial francès, i en l’atac a Iugoslàvia del 1941. Pocs mesos després va participar en l‘Operació Barbarroja, on va patir greus pèrdues. A l’abril de 1942 aquesta unitat va ser una divisió motoritzada, prenent accions durant l’Operació Blava, l’avanç alemany en el Sud a la Unió Soviètica. A finals d’aquest any varen ser traslladats juntament amb la divisió Leibstandarte a França per ser requipades i renovades ja en una divisió Panzer davant d’un possible desembarcament Aliat.

Retornant al front oriental, la Grossdeutschland va participar juntament amb les Waffen-SS en la reconquesta de Khàrkiv, que va suposar una important victòria després del desastre de Stalingrad. Tot i això, en la Batalla del Kursk varen perdre molts homes i durant finals de 1943 i mitjans de 1944 la divisió va ser retirada d’Ucraïna per arribar a Romania. La divisió Grossdeutschland es va rendir davant l’exèrcit soviètic el maig de 1945 a la ciutat de Pillau.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply