El Zero

El caça japonès Mitsubichi OO, conegut popularment com el Zero (Z-00), va ser una avioneta monoplaça de guerra japonesa construïda per l’empresa Mitsubichi i va entrar en combat per primer cop a mitjans de 1940 a Xina.

El Zero va ser una avioneta tecnològicament bastant innovadora, era molt manejable i destacava per la seva velocitat, tot i que això es devia a la carència total de blindatge. D’armament, tenia dos canons de 20 mil·límetres, dues metralladores de 7,7 mil·límetres, i tenia una velocitat màxima de 520 quilòmetres per hora i un radi d’acció de 965 quilòmetres ja que tenia dipòsits suplementaris. Aquesta avioneta és la que varen fer servir els japonesos per atacar la base militar nord-americana de Pearl Harbor el 7 de desembre de 1941. En els primers anys del conflicte en el Pacífic va ser molt temuda per la Marina nord-americana. Els Zeros varen destruir a 1.550 avions nord-americans i varen aconseguir una excepcional proporció de victòries de 12 a 1 al seu favor fins a mitjans de 1941. El Mitsubichi Zero A6M2 Model 21 va ser en el primer any de la guerra el símbol de la potència aèria de Japó i va ser l’avió japonès que més s’ha produït a la història amb 11.000 unitats.

GetAttachment

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply