Luxemburg

Luxemburg era un país monàrquic regit per la Duquessa Charlotte Aldegonde Élise Marie Wilhelmine durant la Segona Guerra Mundial. Tenia una població durant els anys 30 i 40 de 290.000 habitants, dels quals uns 17.000 eren d’ascendència alemanya i 3.500 eren jueus, i no disposava d’exèrcit des del tractat de Londres de 1867, quan França i la Gran Bretanya havien obligat a la seva dissolució a canvi d’assegurar la seva neutralitat. Dins la minoria alemanya hi havia un moviment, el Volksdeutsche, que demanava que Luxemburg tornés a Alemanya.

Al principi de la Segona Guerra Mundial, Luxemburg era un país neutral, però amb la Batalla de França, el maig de 1940, els alemanys varen ocupar el país i es va convertir en un territori ocupat. El gauleiter Gustav Simon va instigar un extens programa de germanització i va aplicar les Lleis de Nuremberg des del mes de setembre de 1940 i va urgir als jueus a emigrar a França i, durant la tardor de 1940, els nazis varen senyalar diverses dates límit en les que volien que tots els jueus haguessin marxat del país. A alguns els varen dur fins la frontera i els varen abandonar allí. Després de la guerra, Luxemburg va recuperar la seva independència.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply